Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال اعلام سازمان غذا و دارو مبنی بر ممنوعیت ورود هر گونه داروی وارداتی فاقد ثبت سفارش و مجوز این سازمان به کلیه گمرکات، گمرک ایران اعلام کرد که بررسی ورود کالاهای دارای ثبت سفارش و مجوز سازمان غذا و دارو قبل از اظهار به گمرک برای آن میسر نیست و اگر چنین موضوعی مد نظر است باید آن را از طریق سازمان های متولی پیگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، از چندی پیش و به دنبال طرح موضوع دپوی داروهای وارداتی در گمرک، سازمان غذا و دارو در رابطه با بخشی که مجوز وزارت بهداشت را نداشته و فاقد ثبت سفارش است معترض شده و اعلام کرد که بارها از گمرک خواسته تا مانع ورود این گونه اقلام به گمرک و انبارها شود.

سازمان غذا و دارو: ورود داروی بدون مجوز به گمرک ممنوع

در همین رابطه، پایان هفته گذشته بود که محمدی-مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو- طی مکاتبه ای با ارونقی -معاون فنی گمرک ایران- اعلام کرد که با توجه به بررسی های صورت گرفته ورود هر گونه داروی وارداتی فاقد ثبت سفارش و مجوز این سازمان به کلیه گمرکات کشور ممنوع است.

این اعلام ممنوعیت در حالی صورت گرفته بود که در رویه فعلی تجارت خارجی، ورود کالای بدون ثبت سفارش و یا مجوز به انبارها و گمرک ممنوع نیست و بخشی از اقلام بعد از ورود و در جریان فرآیند ترخیص نسبت به دریافت مجوزهای لازم اقدام می شود.

اما بعد از این مکاتبه امروز (ششم شهریور ماه)،معاون فنی گمرک به مکاتبه سازمان غذا و دارو پاسخ داده و طی آن در چهار محور موضوع را مورد توجه قرار داده اند.

کالا را سازمان بنادر و شرکت انبارهای عمومی تحویل می‌گیرد نه گمرک

اول اینکه اعلام شده کالاهای وارده به قلمرو گمرکی قبل از اظهار، به مراجع تحویل گیرنده شامل شرکت انبارهای عمومی یا سازمان بنادر و دریانوردی تحویل می شود نه گمرک.

مسئولیت گمرک از زمان اظهار آغاز می‌شود نه قبل از آن

موضوع دیگر اینکه طبق مواد ۳۸ و ۳۹ قانون امور گمرکی صرفا خروج کالا از اماکن گمرکی مستلزم انجام تشریفات گمرکی است و مسئولیت گمرک از لحظه اظهار کالا آغاز می شود و این سازمان اشرافی به کالا قبل یا بعد از اظهار و انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا ندارند.

در مناطق ویژه هم ربطی به گمرک ندارد

سومین نکته مطرح شده این است که تخلیه و تحویل کالا به مراجع تحویل گیرنده در مناطق ویژه و آزاد تابع مقررات مربوط به این مناطق است که این امر نیز ارتباطی به گمرک ندارد.

در ترانزیت زمینی، اغلب مجوزها در گمرک مقصد اخذ می‌شود

چهارمین مورد نیز اینگونه عنوان شده که برای کالاهای ترانزیتی در مرزهای زمینی صرفا ثبت سفارش و مجوز قرنطینه نباتی یا دامی اخذ می شود و سایر مجوزهای قانونی در گمرک مقصد بررسی و مطالبه می شود.

اگر مدنظر است که بدون مجوز دارو وارد انبار نشود از دستگاه مربوطه پیگیری کنید

در این مکاتبه معاون فنی گمرک اعلام کرده که بررسی ورود کالاهای دارای ثبت سفارش و مجوز سازمان غذا و دارو قبل از اظهار به گمرک برای این سازمان میسر نبوده و پس از اظهار کالا و در حین انجام تشریفات گمرکی مجوزهای قانونی ترخیص اخذ می شود. با این وجود چنانچه همچنان مد نظر است که کالاهای سلامت محور بدون ثبت سفارش یا مجوز ورود سازمان غذا و دارو وارد کشور نشود دستور فرمایید مراتب از طریق سازمان های متولی این امر پیگیری شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گمرك واردات دارو سازمان غذا و دارو ثبت سفارش و مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۹۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای فرآورده گیاهی قطره Desi Mumy، فرآورده‌های گیاهی سیلی بین Silibin، فرآورده گیاهی SATONiNE، فرآورده‌های perfecto و Vitomix و فرآورده تیزن مخلصه سعال حکیم مومن تبریز را به دلیل نداشتن مجوز‌های بهداشتی غیرمجاز و تقلبی معرفی کرد.

در این اطلاعیه همچنین محصولاتی، چون چای گیاهی لاغری (گیاهان شفا بخش)، فرآورده معجون فاقد مجوز Lukaci Epimediumlu، شربت گیاهی تری تراپیست (مدبرغدیر) و فرآورده پودر گیاهی بهنوشان ۲ از سوی اداره کل فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو غیرمجاز شمرده می‌شوند.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه با اعلان اینکه این معرفی اسامی به قصد مبارزه با ارائه محصولات غیر مجاز در سطح عرضه صورت می‌گیرد؛ از افرادی که محصولات نامبرده را در مراکز فروش مشاهده می‌کنند خواست که معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع سازند تا نسبت به جمع‌آوری آنها اقدام لازم را به عمل آورند.

در پایان، شماره تلفن ۶۶۴۶۲۰۲۶ روابط عمومی سازمان جهت دریافت مشخصات مکان‌های عرضه فرآورده‌های غیرمجاز اعلام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • اعلام اسامی چند فرآورده سلامت فاقد مجوز از سوی سازمان غذا و دارو
  • سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛ اسامی فرآورده‌های سلامت بدون مجوز
  • اسامی فرآورده‌های گیاهی درمانی غیرمجاز اعلام شد
  • اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز
  • اعلام فرآورده‌های گیاهی درمانی غیر مجاز
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • ممنوعیت ورود بانوان به ورزشگاه امام خمینی(ره) اراک
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲