Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، وزارت صنعت ،‌معدن و تجارت و شخص دکتر شریعتداری وزیر قاطع این وزارتخانه با اقداماتی که در برخورد با متخلفین واردات خودرو انجام داد ثابت کرد که در برخورد با هر گونه متخلف و دور زدن قانون کوتاهی نمی کند.

این در حالی است که برخی تخلفات صورت گرفته در حوزه ثبت سفارش خودرو توسط خود وزارتخانه اطلاع رسانی شده و این تخلفات و توقف ثبت سفارش خودرو مربوط به دوره قبلی این وزارتخانه بوده است و با توجه به جدیت آقای شریعتمداری برای برخورد بی چون و چرا و بدون اغماض با مفاسد در این زمینه تاکنون برخی از متخلفین برکنار و موضوع توسط مرکز حراست در حال پیگیری برای رسیدگی قضایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشکیل هیات رسیدگی به تخلفات ثبت سفارش خودروهای وارداتی بادستور شریعتمداری

در بررسی پرونده تخلف ورود خودرو، وزیر صنعت ،‌معدن و تجارت روز 12 تیرماه امسال دراقدامی با دستور تشکیل هیأت ویژه بازرسی، اعضای این هیات را برای رسیدگی به تخلفات ثبت سفارش خودروهای وارداتی و همچنین نحوه فروش خودروهای داخلی تعیین کرد .

این اقدام به دنبال خواست رییس‌جمهور برای شناسایی متخلفان ثبت سفارش و ورود غیرقانونی خودرو و همچنین قیمت‌گذاری و توزیع خودروهای داخلی و معرفی به مردم و دستگاه قضایی بود.

شریعتمداری به این هیأت دستور داد تا هر چه سریعتر تحقیقات خود را در این زمینه انجام و با شناسایی عوامل تخلف، آن‌ها را به مراجع ذیربط و مردم معرفی کنند.

جریان واردات بیش از 6 هزار خودروی خارجی در زمانی که ثبت سفارش خودرو ممنوع بوده است درحالی از سوی رسانه ها درمرکز توجه و تمرکز خبر قرار گرفت که مرکز حراست وزارت مذکور به منظور شفاف سازی ، قبل از خبر رسانی عمومی و بدون دریافت گزارشی از دیگر مراکز نظارتی و انتشار تخلف صورت گرفته در خصوص ثبت سفارش و ترخیص 6480 خودرو ، در ۳۰ بهمن 96 و ۵ تیر ۹۷ در اطلاعیه های جداگانه این موضوع را به مردم عزیز کشور اطلاع رسانی کرده بود و با هماهنگی با نهادهای مرتبط از جمله گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان تعزیرات حکومتی، وزارت اطلاعات و دیگر مراکز مرتبط اقداماتی را در توقف ورود این خودروها و پیگیری تخلف انجام داد که منجر به توقف ادامه عملیات و ترخیص ۴ هزار و ۵۰۰ خودرو از مجموع ۶ هزار و ۴۸۱ خودرو از گمرکات شد.

توقف عملیات ترخیص ۴۵۰۰ خودرو ثبت سفارش شده غیر قانونی در گمرکات/ پرونده ۱۹۰۰ دستگاه خودروی وارد شده در حال پیگیری است‌

د رجریان رسیدگی به این تخلف عملیات ترخیص ۴ هزار و ۵۰۰ خودرو از مجموع ۶ هزار و ۴۸۱ خودرو ثبت سفارش شده غیر قانونی در گمرکات متوقف شد و پرونده مابقی خودروهای مشمول در پرونده که بیش از یک هزار و ۹۰۰ دستگاه بوده نیزتحت پیگیری قرار گرفت.

پیگیری های مرکز حراست وزارت صنعت ، معدن و تجارت و هماهنگی با دستگاههای پیگیری کننده مرتبط باعث شد که عملیات ترخیص ۴ هزار و ۵۰۰ خودرو از مجموع ۶ هزار و ۴۸۱ خودرو از گمرکات متوقف شود و سازمان تعزیرات حکومتی و دستگاه های نظارتی و اطلاعاتی بررسی موضوع تخلف ترخیص 1900 خودرو به کشور را در دستور کار خود قرار دهند.

همچنین برای مابقی خودروهای مشمول در پرونده که بالغ بر یک هزار و ۹۰۰ دستگاه بوده پیگیری های لازم برای شناسایی افراد دخیل در پرونده از طریق شناسه های سیستمی و آدرس های اینترنتی در پرونده ای که به همین منظور در مجتمع قضایی قاچاق کالا و ارز تشکل شد صورت گرفت و نهایتا از شماره گذاری 300 خودرو جلوگیری شد.

تمامی خودروهایی که در زمان ممنوعیت واردات خودرو از مبادی غیرقانونی و با روش های نامتعارف ثبت سفارش شده اند شناسایی شد.

بعد از انجام اقدامات قانونی در روند رسیدگی به پرونده تخلف خودرو، مرکز حراست وزارت صنعت، معدن و تجارت طی اطلاعیه هایی اعلام کرد با هدف مبارزه با فساد اداری در هریک از بخش های مختلف مرتبط با وزارت صنعت، معدن و تجارت، در برخورد با متخلفین کوتاهی نخواهد داشت.

بر اساس اعلام این مرکز کلیه تماسها و گزارشهای مردمی توسط کارشناسان این مرکز بررسی می شود و در صورت صحت ضمن برخورد با متخلفین نتیجه به فرد گزارش دهنده نیز اطلاع رسانی خواهد شد.

این مرکز همچنین از عموم مردم تقاضا کرد گزارشات خود در ارتباط با مفاسد اقتصادی،‌ اداری، اجتماعی، و .. از جمله اختلاس ، پارتی بازی ،‌ تبعیض و بی عدالتی، رانت اطلاعاتی،‌ باج خواهی، کارشکنی برای ارباب رجوع، سوء استفاده از موقعیت شغلی و .. در سازمانهای تابعه و حوزه سازمانهای استانی وزارت متبوع در سراسر کشور را به اطلاع این مرکز برسانند و نهایتا با اقدامات مرکز حراست وزارت صنعت، معدن و تجارت در مبارزه با فساد و صیانت از حقوق بیت المال، تمامی خودروهایی که در زمان ممنوعیت واردات خودرو(از ۸ تیرماه ۹۶ ) از مبادی غیرقانونی و با روش های نامتعارف ثبت سفارش شده اند( اعم از خودروهایی که وارد کشور شده یا در گمرکات کشور موجود هستند)، شناسایی شده و براساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به مراجع ذیربط برای برخورد با متخلفان منعکس شدند.

تقدیم گزارش 20 صفحه ای شریعتمداری به رییس جمهور

آنچه مسلم است وزارت صنعت، معدن و تجارت به دور از هیاهو برخورد عملی در مبارزه با مفاسد داشته و دارد و در این خصوص بدون اغماض بر اساس موازین قانونی عمل خواهد کرد و در زمینه پرونده اخیر خودرویی نیز گزارش 20 صفحه ای وزیر صنعت ،‌معدن و تجارت درباره واردات خودرو و فساد زنجیره ای بجامانده از قبل، به رییس جمهور محترم تقدیم شد و ایشان در جریان رسیدگی به پرونده فساد و تخلف واردات خودروهای خارجی که در نیمه اول سال 1396 قبل از آغاز دولت دوازدهم آغاز شده بود قرار گرفت.

آغاز به کار ستاد ویژه مبارزه با احتکار و اختفا

به دنبال آن با دستور شریعتمداری و برای ثبات بازار و نظارت بر عرضه و احتکار کالاهایی که با ارز دولتی وارد شده اند، از روز شنبه 23 تیرماه ستاد مبارزه با احتکار و اختفا بطور ویژه آغاز به کا رکرد و با حکم وی معاون اقتصادی بازرگانی، رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان به عنوان اعضای این ستاد در کنار رییس سازمان تعزیرات منصوب شدند .

رییس محترم جمهور پس از دریافت گزارش وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت؛ اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی و نیز بازرسی ریاست جمهوری درباره وقوع تخلف در واردات و فروش خودروهای خارجی، ضمن دستورهای جدید به سه وزارتخانه و معاون حقوقی ریاست جمهوری از رییس قوه قضاییه خواست ترتیبی اتخاذ کنند تا با دقت و سرعت و خارج از نوبت به این پرونده رسیدگی شود، مجرمان و متخلفان به مجازات قانونی برسند و اموال و سودهای کلان نامشروع به بیت‌المال بازگردد.

در اخرین اقدام شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت با قدردانی از دستور قاطع رییس جمهور اعلام کرد که وزارتخانه متبوع خود با نصب العین قراردادن این دستور، متخلفین را علاوه بر معرفی به دستگاه اطلاعاتی به هیأت رسیدگی به تخلفات اداری و مراجع قضایی به حسب مورد معرفی می کند.

شریعتمداری همچنین گفت که به زودی با مردم از جزئیات این فساد زنجیره ای سخن خواهد گفت.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خودرو دولت صنعت معدن و تجارت واردات خودرو وزیر صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۹۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران

معاون سازمان توسعه تجارت گفت: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.

به گزارش اقتصاد ۱۰۰، وی افزود: سال گذشته برنامه‌ریزی شد تا در یک سند ۵ ساله تجارت دو کشور به ۵ میلیارد دلار دست یابیم. همچنین رؤسای جمهور ایران و پاکستان برای تحقق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری توافق کرده‌اند.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران افزود: موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا نیز در انتظار مصوبه مجلس است. طرف‌های مقابل ما قول داده‌اند که تا پایان بهار امسال مصوبه مجلس را می‌گیرند و لذا ما نیز امیدواریم قبل از پایان دوره مجلس فعلی مصوبه مجلس را دریافت کنیم.

وی در خصوص تجارت ایران و قاره آفریقا اظهار کرد: قاره آفریقا هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد لذا بازار کشور‌های آفریقایی بسیار بزرگ است و در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، نفت، گاز، پتروشیمی و … می‌توان در این کشور فعالیت کرد و در حوزه‌های مختلف با توجه به مواد اولیه موجود در این کشور می‌توان برای تولید مشترک برنامه‌ریزی کرد.

قنادزاده در پاسخ به این سوال که آیا قرار است یک هیأت تجاری از کره شمالی نیز برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران بیاید، گفت: هنوز هیأتی وارد نشده است. تا قبل از برگزاری نمایشگاه و حضور کشور‌های مختلف در نمایشگاه نمی‌توانیم بگوییم به طور قطع چه کشوری برای بازدید از این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی در خصوص گوشت‌های وارداتی از آفریقا بیان کرد: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.

دیگر خبرها

  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • بازدید هیات تجاری هرمزگان از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک چین
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی
  • واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران
  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • دپوی ۱۳ هزار خودرو در گمرکات/ ۵۵۰۰ خودروی برقی وارد شد
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی؛ اولین عرضه در روزهای آینده
  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی/ اولین عرضه خودروهای برقی در روزهای آینده